Як зміцнити характер

Характер людини дуже часто, якщо не постійно, вирішує її долю. Як би голосно це не звучало, проте саме завдяки своїм рисам характеру ми приймаємо те чи інше рішення. Бо життя дуже часто ставить нас перед вибором: легкий шлях чи важчий, переступити через себе чи відстоювати власну позицію. Якщо характер у людини твердий, то такі питання вирішуються легко і швидко. А якщо невпевнений? Поговоримо про те, як зміцнити характер.

Характер – це сукупність якостей, які відрізняють нас від інших людей. Важливо розуміти, що людина не народжується із цими якостями, які формують на характер. Натомість набуває їх протягом життя. Це означає, що у наших силах змцінити власну вдачу чи частково змінити її, якщо є така потреба.

Цінності

Дуже важливими ваші власні цінності. Ви повинні щоразу підтверджувати їх повсякденному житті. У вас точно були ситуації, коли доводилось переживати розчарування або сум. Ця ситуація, швидше всього, була повязана із вашими внутрішніми моральними принципами. Обставини якось порушували її. Випишіть ці цінності для себе. Практикуйте їх. Ніколи не ідіть проти них.

Друзі

Наше оточення дуже сильно впливає на нас. Може, навіть більше, ніж ми можемо собі це уявити. Відтак потрібно фільтрувати, з ким ми спілкуємось. Знайдіть людей, які вас надихають і роблять кращими. Чим більше спілкування з ними, тим краще. Ви ж добре памятаєте приказку: «Скажи мені, хто твій друг …».

Стійкість

Повірте, ви ніколи не будете добрими для всіх. Завжди знайдеться хтось, хто буже вас критикувати. А тому не треба, знову ж таки, переступати через себе для того, щоб комусь подобатись. Якщо ваша позиція когось не влаштовує, це не ваша проблема. Якщо ви впевнені у своєму, то не пливіть за течією, а залишайтесь собою.

Ввічливість

Старайтесь не критикувати інших через іншу думку. Адже кожен має право на свою. Особливо коли йдеться про ситуацію «про смаки не сперечаються». Поважайте співрозмовника чи то опонента, будьте ввілчливими, навіть доводячи свою позицію. Від цього ви лише виграєте.

Досвід

Не завжди все відбуватиметься гладко. Траплятимуться ситуації, в яких ви програватимете. Не зважайте і йдіть вперед. Це досвід і його треба вміти правильно прийняти. Проте оточення поважатиме вас за те, що попри все, ви залишаєтесь вірними своїї позиції. Це формує хороший імідж.

Більше матеріалів на тему психології читайте на сайті https://klepkainfo.com.